CONTACTINFO ALLE PAROCHIES DEKENAAT ZOTTEGEM          

 

 
 
 
 

CONTACTINFO PAROCHIE ZOTTEGEM

 
 
 
 
Tekst vergroten

WELKOM WIE ZIJN WE?  |  KALENDER FOTOALBUM  |  CONTACT

  • WIE ZIJN WE?

 

Ben je tussen 12 en 18+ jaar? Word je graag uitgedaagd? Zijn vriendschap, ambiance, ontmoeting, stilte, zingeving, gezelligheid, God, op verhaal komen… woorden die je belangrijk vindt? Dan is Jokri misschien iets voor jou! Trek je schoenen aan en ga mee op weg. Elke stap brengt je dichter bij wat Jokri voor jou en andere jongeren wil zijn.


Jokri is een plaats waar ontmoeting belangrijk is. Jokri is een gezellige plaats waar je kan thuiskomen. Elkaar ontmoeten vraagt een luisterend oor en een grote openheid voor de andere. Jokri is op de grens durven staan tussen ik en de andere, tussen mijn leefwereld en die van de andere, tussen mijn cultuur en het vreemde. In Jokri durven jongeren met elkaar eerlijk een dialoog aangaan. De ander heeft immers heel wat te vertellen.
Durf je loslaten waar je zo aan vasthangt, om écht te ontmoeten: je computer, je knusse kamer, je GSM, je lievelingsmuziek? Jokri daagt jou en andere jongeren uit.

  • Verwondering

Onderweg ontmoet je mensen en dingen en kom je in onverwachte situaties terecht. Een open blik doet verwonderd staan en verwondering doet uitkijken naar nieuwe dingen. Heb je dat ook gezien: die zonsondergang, die verliefde blik, die knipoog, dat stralend gezicht?

  • Engagement

Wie zich laat raken, wie verwonderd is, leert aandacht te geven aan de zwakke en kwetsbare mens dichtbij en veraf. In Jokri krijgt iedereen een plaats, ook als je het moeilijk hebt, ook als je anders bent.

In Jokri is er daarom ruimte voor solidariteit. In Jokri willen we mensen ontmoeten, dichtbij en veraf, naar het voorbeeld van Jezus.

  • Verbondenheid

In Jokri vorm je samen met andere jongeren een hechte groep, een echte vriendengroep. Vriendschap bindt jullie aan elkaar. Verbondenheid, da's respect voor elkaars anders zijn, water in de wijn kunnen doen, maar zelf ook voelen dat je mag zijn wie je bent. In Jokri kan je in vriendschap en vertrouwen met elkaar delen wat diep in jou leeft, wat op je maag ligt, wat je bezighoudt, waarnaar je op zoek bent. Plezier, gesprek en spel doen de verbondenheid groeien.

Wie denkt dat Jokri een ‘saaie’ boel is, heeft het mis. Lachen, spelen, vreugde zijn vaste ingrediënten. Samen plezier maken maakt van Jokri een toffe groep. Bij Jokri voel je je goed in je vel en dat is nodig om af en toe wat ‘dieper’ te gaan.

  • Geloof

In Jokri gaan jongeren niet zomaar op stap. Er is Iemand die je in beweging zet, die je wil ontmoeten : God zelf. Jokri doet je de vraag stellen of Jezus Christus een antwoord kan bieden op levensvragen. Daarom komt geloof aanbod in gesprek, gebed, uitwisseling, getuigenissen, inzet, liturgie én ook in het spel. De Bijbel is onze leidraad. Via verhalen uit de Schrift gaan we met Jezus op pad.

bron: Jokri-site IJD

 

 

Facebook
comments
  • Facebook: dekenaat.zottegem
  • Google+: 117476802429354614023
  • Twitter: Dekenaat
  • YouTube: dekenaatzottegem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 

 

We hebben 25 gasten en geen leden online


Powered by JS Network Solutions